Ferie

Klar for en ferie?

Har du alltid drømt om en ekte Sørlands-ferie med gode muligheter for laksefiske? Kanskje det er vanskelig å bestemme seg for hvor? Da trenger du ikke se lenger, for ved Mandalselva finnes det flere laksehytter til leie. Bading, soling, turer, fisking, byliv, alt er i nærheten. Det er en rolig atmosfœre og en natur, som vil gjøre at sjansen for å komme tilbake ved flere anledninger, er stor. Ta en tur da vel!

Laksehyttene er like flotte for par, enslige, venner eller familie. Om dere skulle være en større gjeng, så er laksehyttene plassert like ved hverandre, så det er fint mulig å leie flere hytter av gangen og fortsatt være rett ved reisefølget. Laksehyttene ligger flott til i Marnardalen og har gode anbefalinger fra andre som har bodd her tidligere. Dere vil få mye natur og bo midt i vakre omgivelser ved skog, fjell og vann.

Laksefiske og strandmuligheter

Laksefiske er veldig populært ved Mandalselva både for lokalbefolkningen og turister. Det er en stor elv, så det er god plass til mange laksefiskere samtidig. Det er også godt med laks for alle! Små «øyer» i elven er både lekre å se på og kan brukes som utgangspunkt for å få kveldens fangst. Det er mye glede og latter ved laksefiske, og laksen hopper gladelig rundt i Mandalselva.

Det er gratis WiFi i laksehyttene og mange muligheter for gåturer også rundt laksehyttene. Kanskje noen er mer glad i å gå tur enn å fiske laks? Da er det kun 30 minutter til idylliske Mandal sentrum, hvor du har Sjøsanden og andre mindre strender rett bortenfor. Der er det muligheter for bading, is-spising, en kafé og kro, om det er et ønske om å kjøpe mat rett ovenfor stranda.

Mandal sentrum

Mandal sentrum er full av restauranter like ved bryggene og i en gå gate som ligger rett over veien. Det er utallige ting å gjøre, fra å dra på fiskelaget for å kjøpe reker til å sitte og pille dem ved vannet midt i sentrum og se på forbipasserende. Gå på restaurant og nyt den nydelige elva, der Sjøsanden møter havet. Eller tusle over den flotte nye broen.

Mandal sentrum er pakket med små, flotte bygg, som skaper en rolig stemning i byen. Spesielt om sommeren er det veldig fint å gå rundt i sentrum og nyte det byen har å tilby. En får aldri nok av de fine restaurantene eller de lokale matbutikkene. Atmosfæren er veldig idyllisk og folkelig, ettersom det er et relativt lite sted. Folkene er hyggelige, maten er god og solen skinner.

Fiske

De fleste som drar på ferie til Mandal, drar for å fiske i Mandalselva. Det er et strålende sted for laksefiske, og det er nettopp derfor de også har egne hytter som er tilpasset for denne aktiviteten. Du kan selvfølgelig bare nyte den idylliske naturen, men det er virkelig spenning i laksefiske. Det er et sted som er kjent for stor fangst, så det er bare å pakke fiskestanga og dra.

Det er mye fisk å fange i Mandalselva. I 2018 ble det tatt opp nesten 4 000 laks langs elven, flere enn hundre på over 7 kilo, noe som anses som en betydelig størrelse. Det er fiske i verdensklasse, og laks er noe av det morsomste en kan fiske. Grunnen til dette er den betydelige størrelsen på fisken. Som sagt, så var over hundre av laksene som ble tatt der i fjor på over 7 kilo.

Mer om fiskeforholdene

7 kilo er en betydelig størrelse på en fisk. Det er ingen tvil om at du kjenner 7 kilo rå muskelkraft i stanga. Det er nettopp dette så mange hobbyfiskere søker etter. Spenningen ved det å fange et vilt dyr. Fisk er ikke noe enkelt dyr å fange heller, for det er ikke hver dag den er villig til å bite på. Derfor er det godt når du får en skikkelig rugg.

Ta en tur

Dersom du har reist verden rundt allerede, ikke har noen planer for sommeren, ikke har penger til en utenlandstur, eller simpelthen vil nyte den norske sommeren, så ta en tur til en av laksehyttene i Mandal, og prøv fiskelykken i elva der. Selv om du skulle være uheldig å ikke få noe fisk, så er det fortsatt en mengde natur du kan nyte, eller bare dra til sentrum på kafé. Skitt fiske!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *