Mjåland camping

Mjåland camping er lokalisert ved Mandalselva i naturskjønne omgivelser, og elva er rangert blant de ti beste i Norge, de siste ti siste årene. Her kan du feriere med mange fiskemuligheter, kort vei til elven og det er samtidig god plass til campingvogner, telt og bobiler. Det er muligheter for å leie campingvogner i ulike størrelser samt en hytte med alle fasiliteter. For de som ønsker langtidsplasser er det også muligheter for dette her.

Til Mjåland camping kommer det mange fiskeentusiaster, noe som ikke er så rart med mange fiskemulighetene som er lett tilgjengelig. Laksefiskere fra Tyskland, Norge, Danmark og flere andre europeiske land er majoriteten her, og disse er med på både å dele sine kunnskaper med andre samtidig som de sprer masse glede og hygge. Det er tilrettelagt med fiskeplasser like ved campingen samtidig som hytte og sanitæranlegg er tilrettelagt for funksjonshemmede.

Litt om Mjåland camping

Mjåland camping ligger lokalisert slik at det er mindre enn en time både til Sørlandets mange attraksjoner, kjøpesenter, severdigheter og de mange flotte strendene i området. Her er det gratis privat parkering og du trenger derfor ikke å bestille på forhånd. Det er et sanitæranlegg her som også inneholder kjøkken og vaskerom, dette er tilrettelagt slik at også de som er funksjonshemmet kan komme seg til disse fasilitetene.

Dette er et ypperlig sted for både de som liker å ha mulighetene for laksefiske samt for barnefamilier som er på jakt etter litt fred og ro. Campingen ligger i naturskjønne og rolige omgivelser, og er også etter avtale tilgjengelig for våre kjæledyr uten tillegg i prisen. Snakker du ikke norsk er det ingen problem siden det er mulig å kommunisere på engelsk og litauisk i tillegg til norsk med de ansatte.

Åpningstider

Campingen er åpen fra 15. mai til 15. september for både campingvogner, bobiler og har samtidig overnattingsmuligheter i telt. Her kan du kombinere behovet for ro og avslapping med turer til store attraksjoner som dyreparken i Kristiansand, Aquarama bad i Kristiansand, Agder naturmuseum og botanisk hage lokalisert i Kristiansand samt en hav av andre tur og sykkelmuligheter både i Kristiansand, Mandal og i nydelige Marnardal der campingen er lokalisert.

Mandal er kjent som villaksbyen, og Mandalselva har en 48 km lang lakseførende strekning. Fiskesesongen varer fra 1. juni til 31. august, men ved godt fiske kan sesongen bli utvidet til 15. september. Fiskekort får du kjøpt ved Marnar laksesenter (lokalisert to km fra campingen), eller som campinggjest kan du også bestille fiskekort i sone tre og fire i Mandalselva slik at dette er klart når du ankommer.

Attraksjoner i området

Innen en times kjøring finnes det et hav av ulike attraksjoner, severdigheter og naturskjønne områder å utforske til fots, sykkel eller på hesteryggen. Det mest kjente er kanskje dyreparken i Kristiansand, et stort utvalg av museum og gallerier finnes også. For de som liker å gå tur eller sykle finnes det også store områder som passer til dette. Eksempler her kan være blant annet Baneheia, Ravnedalen naturpark eller odderøya i Kristiansand.

Rett i nærheten en liten biltur unna finnes blant annet Lindland gård som passer ypperlig for barnefamilier. Her finnes det muligheter for å ri på hest samt nærkontakt med mange andre dyr. Kvåsfossen-sørnorsk laksesenter er også verdt å anbefale, de har en imponerende laksetrapp der det er muligheter for å se laksen på nært hold kombinert med en tur i kaféen som avslutning. Området er rikt på attraksjoner og severdigheter kombinert med muligheter for avslapping.

Utforskning av Mandal

I Mandal finnes det et hav av badestrender med gode bademuligheter, det finnes også muligheter for å sykle på godt tilrettelagte stier og veier. En sykkeltur til Skjernøya som ligger i skjærgården utenfor Mandal er en perle i seg selv. Dette er Norges sydligste bosetning og er forbundet med fastlandet med en bro. Dette er en sykkeltur fra Mandal sentrum som tur/retur tar ca. 25 min og passer for alle.

Oppsummering

Mjåland camping er lokalisert i naturskjønne områder med kort avstand til store attraksjoner innen rimelig avstand. Både for fiskeentusiaster og for barnefamilier siden campingen er lokalisert landlig rett ved Mandalselva med gode tur og fiskemuligheter i området. Mjåland camping er godt tilrettelagt for funksjonshemmede og har en hytte og sanitæranlegg som er tilrettelagt. Det er mange utenlandske turister som kommer for å fiske, men er også mange norske barnefamilier som kommer hit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *