Opplevelse

En opplevelse for livet

Hos Adventure Norway finner du Norges sydligste raftingsenter, og dette er en fin plass å oppfylle drømmen om å suse ned elleville stryk på. Helt siden 2001 har de holdt på med rafting i Mandalselva, noe som betyr at de har lang erfaring innen aktiviteten. Du kan derfor føle deg helt trygg når du booker opplevelsene dine her. Selve elven blir betegnet som en snill elv som er gradert 2/3, og inneholder en rekke spennende stryk. Selve raftingen passer godt for alle fra 6 år og oppover, og vi kan trygt si at dette er den perfekte familieaktiviteten. Den passer også godt til klasseturer, utdrikningslag og vennegjenger, og du kan se fram til en tur du aldri blir å glemme.

  • Norges sydligste raftingssenter
  • Perfekt for familier og vennegjenger
  • Passer godt fra 6 år og oppover

Om raftingturen

Når du drar på rafting i Mandalselva kan du være helt sikker på å nyte en trygg og sikker opplevelse, og alle instruktørene har god erfaring. Sikkerheten din er alltid i fokus, og turen blir tilpasset dine ønsker og behov. Alle har nemlig sine egne preferanser som guidene vil imøtekomme så godt de kan. Du bestemmer selv om du ønsker en stille og rolig tur nedover elva hvor du bare kan lene deg tilbake og nyte omgivelsene, eller om du ønsker en ellevill tur med fart og spenning fra start til slutt. Selve turen varer i hele tre timer, noe som gjør dette til en perfekt dags-aktivitet hvor du får mye valuta for pengene dine.

Når du ankommer Adventure Norway vil du få grundig informasjon om turen i tillegg til en sikkerhetsbriefing. Etter det får du utdelt nødvendig utstyr, og dette inkluderer blant annet våtdrakt som du får skiftet til på oppmøtestedet. Etter det kjøres alle deltakerne til startpunktet for raftingen, og her vil sikkerhetsrutinene gjennomgås før turen starter. Selve turen strekker seg hele 6 kilometer nedover Mandalselva, og turen byr på variable strøk som vil gi deg varierte opplevelser. Elven passer perfekt for nybegynnere siden den ikke er altfor heftig, men samtidig gir den deg en morsom, underholdende og opplevelsesrik opplevelse på alle nivåer. Dette er en perfekt måte å skue ut over fantastisk sørlandsnatur, og turen avsluttes på Hesså.

Praktisk informasjon

Selve rafting-sesongen varer fra midten av april til midten av oktober, så her er det gode muligheter til å bli med på tur. Etter at du har mottatt utstyret ditt som består av blant annet våtdrakt, hjelm og redningsvest kan du stige ombord i en minibuss som frakter deg til startstedet for raftingen. Her blir båtene båret ned til elven, og du vil merke at spenningen stiger minutt for minutt. Nå er det ingen vei tilbake, og snart vil adrenalinet flomme gjennom kroppen din og luften overdøves av hyl og glede mens bølgene slår mot båten. Det er verdt å vite at minst to personer må meldes på for å kunne bli med på turen.

Noen ting som er veldig smart å ta med på turen er håndkle, badetøy og joggesko. Hvis du tenker å være med på rafting tidlig på våren eller sent på høsten er det lurt å kle på deg ullundertøy og ullsokker da vanntemperaturen kan være så lav som 5 grader selv om det er relativt varmt i luften. I juli er lufttemperaturen vanligvis 25 grader, noe som gir en vanntemperatur på rundt 16 grader. Du har muligheten til å bestille turen på turistkontoret, men den enkleste måten er å ta turen innom Adventure Norways nettside og forhånds-booke. Det er ingen tvil om at dette er en opplevelse som kommer til å bli pratet om i lange tider.

Info om Mandalselva

Mandalselva er det nest største vassdraget på Sørlandet, og er spesielt kjent for sin store forekomst av laks. I 2006 fikk elva status som nasjonalt laksevassdrag, noe som betyr at den er vernet for diverse inngrep. Som nevnt har Mandalselva fått 2/3 på skalaen når det gjelder vanskelighetsgrad. Grad 2 innebærer at det er vann i bevegelse, og at det er få eller ingen hindringer. Grad 3 betyr sterkere strøm som innehar stryk og hindringer, og som krever manøvrering. Dette gjør elva spesielt velegnet til rafting, og dette er en trygg plass også for deg som ikke har erfaring med rafting. Mandalselva renner gjennom Vest-Agder og Aust-Agder og passerer blant annet gjennom kommunene Mandal, Marnardal, Åseral og Audnedal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *