Paintball i Marnardal

Test ut paintball i Marnardal!

Hvis du tenker på å ta en ferietur i den norske naturen for å oppleve litt fysisk moro, er Marnardal det perfekte stedet for deg. Paintball er en aktivitetene som tilbys her, og passer perfekt hvis du reiser sammen med venner, kolleger eller familie. Du vil møte en helt ferdigpreparert bane i tillegg til at du får låne alt utstyret du måtte trenge for å bli med på all moroa.

Paintball er perfekt for de som vil ha fysisk aktivitet og fantastisk natur som del av sin ferie. Det er også perfekt for reisende som vil finne på noe moro sammen der alle er i aktivitet og lærer seg å samarbeide med hverandre som et team, og kanskje da utvikler nye vennskap eller pleier sine allerede nære relasjoner. Dette er også en perfekt aktivitet for arbeidskolleger som vil lære å kjenne hverandre bedre.

Litt om Marnardal

Marnardal er en naturperle som ligger i Vest-Agder, ca. 45 km fra Kristiansand. Det er enkelt å reise fra Kristiansand til Marnardal, hvor du kan ta Sørlandsbanen rett inn til Marnardal stasjon. Dette er et perfekt sted for reisende som vil oppleve aktiviteter i naturen. Blant annet er dalen kjent for sine lakseelver som brukes hyppig av sportsfiskere, og sin leketøyfabrikk som ble opprettet i 1928 og opprettholder gamle tradisjoner.

Med sine mange flotte stryk og fosser skal du ikke se langt før det igjen går opp for deg at Norge har en fantastisk natur. Skal du besøke Sørlandet bør Marnardal absolutt være et av stedene du er innom. Marnardal har det meste du kan tenke deg i form av natur og idylliske omgivelser, med hav, strender, skog og fjell som bare ligger der og venter på å bli opplevd.

Mer om paintball

Paintball er en morsom sport hvor deltakerne får muligheten til å skyte på hverandre med skytevåpen som ikke inneholder ekte skudd, men malingskuler. Som deltaker føler du deg deltakende i en krig hvor du får oppleve både spenning og adrenalin når du skal prøve å utmanøvrere motstanderne dine gjennom skogsterrenget. Det at paintball utføres i et skogsområde gjør at aktiviteten blir enda mer «realistisk» og samtidig mer spennende.

For personer som ikke har prøvd paintball før, kan det kjennes noe skummelt ut i starten, men de fleste som tør å kaste seg ut i aktiviteten vil ikke angre etterpå. Særlig er samarbeidet med ditt team det som gjør spillet så morsomt, hvor du må lære deg å tenke taktisk vedrørende hvordan du sender ut dine lagkamerater, samt være god i kommunikasjonen om hvor motstanderne befinner seg.

Utstyr

For å spille paintball er det påbudt at du har på deg hjelm for å beskytte ansiktet. Hjelmen har en gjennomsiktig skjerm slik at du vil se hva som foregår, men hvis du er ekstra uheldig kan du bli skutt akkurat i skjermen – slik at du ikke ser like godt resten av kampen. Du kan også velge en tolagsskjerm som har den fordelen at skjermen dugger mindre når du puster tungt.

Du kan leie egne dresser med ekstra beskyttelse som skal minske smerten du kan oppleve ved å bli skutt på. Skuddene i geværene inneholder maling som kan inneholde forskjellige farger, og vi kaller skuddene for «baller» etter sin runde form. Du vil sjeldent bruke siktet på geværene, men du kan ha det på hvis du vil (for kosmetisk effekt.) Du kan også bruke forskjellige baller som er tilpasset langt skuddhold eller kulde.

Regler før spillet

Det er ikke faste regler for hvor mange spillere som må være på hvert lag for å spille, men det vanlige er mellom fem og syv spillere. Hvor stor banen er kan også avgjøre hvor mange som bør være med i hver kamp. Et smart tips kan være å sette personer som ikke kjenner hverandre, hvis det er tilfelle, på det samme laget. Dermed blir dere bedre kjent med hverandre!

Regler under spillet

Blir du skutt og det er synlig farge på dressen din, må du forlate banen. Det laget som mister alle sine deltakere først, taper kampen. Det er også viktig å huske på at du bare kan skyte motstandere i markerte soner, samt at du må være forsiktig med motstandere som forlater banen. Du kan også finne på egne regler, som f.eks. at dere skal beskytte et flagg på deres base, eller lignende

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *